DCU Alpha Innovation House 4th Floor refurbishment

dcu alpha 4th 2.JPG
dcu alpha 4th 3.JPG
dcu alpha 4th 5.JPG
dcu alpha 4th 6.JPG
dcu alpha 4th 8.JPG
dcu alpha 4th 9.JPG

DCU Alpha Innovation House 4th Floor refurbishment

A two phased refurbishment(Phase 1) and CAT B fit-out(Phase 2) of the 4th Floor of the existing 1970’s innovation House office building at the DCU innovation Campus, Which was delivered on time and within budget with no disruption to the existing campus users

Located in the innovation campus in primarily residential area we implemented precautions to minimise disturbance to the activities and occupants from dust, excessive noise and any other interference arising from the carrying out of the Works

The brief was to convert the dull old cellular offices into a modern design to the highest standards, but with a distinctly Irish twist. The office had to be capable of hosting international clients and investors and reflect Taoglas’s technological excellence and status as a leading company in Antenna Solutions. It included repairs to elements of the existing building fabric and the subsequent fit out to subdivide the floor into 2 separate office & workshop  units and to include stud walls, 1hr fire rated glazed partitions, Mechanical & Electrical Works, floor finishes, ceiling finishes, furniture & fittings, decoration and all associated works  and balanced the requirements with the day to day functionality of a busy office space for 30 employees and antenna testing laboratory with video conference pods, break out spaces, tea station as well as a being a pleasant working environment.

The narrow L shaped  office subdivided to provide the large rooms, open plan workspaces, meeting rooms and laboratory in conjunction with smaller spaces, CFO, CTO and CEO offices and 2 x skype pods all linked by circulation spaces that blend seamlessly into the reception, breakout, tea station and some work spaces.

The utilitarian but beautiful concrete structural columns have been ground down and sandblasted to reveal the embedded gravel aggregate and a real sense of their strength and materiality, their splayed capital tops and the ceiling area all exposed to maximise floor to ceiling height but also to contrast  with the new finishes.

Back

Keep me updated

Stay connected, please enter your details for updates and latest info


 

Fill in the form below and we will contact you as soon as possible.






Tick if you would like to receive information regarding products, services, news and promotions from Felix O'Hare. We won't share your details with other companies. For more information about how we store your data view our privacy policy.
Tel:
02830261134
Fax:
02830261397